Rodolfo Chikiliquatre Eurovision 2008 ...


Rodolfo Chikilicuatre serà el representant de RTVE al Festival d'Eurovisió el 24 de maig a Belgrad, després de convertir-se en la cançó més votada
"El chiki-chiki mola mogollón, lo bailan en la China y también en Alcorcón". Ja no hi ha marxa enrere. Eurovisió ballarà el chiki-chiki, després que dissabte a la nit Rodolfo Chikilicuatre superés el darrer obstacle abans del festival: la gran gala ¡Salvemos Eurovisión!, presentada per Raffaella Carrá. El darrer pas d'aquest procés de selecció va servir per confirmar la voluntat del públic de portar aquest producte de la factoria Buenafuente al festival que s'ha de celebrar a Belgrad (Sèrbia) el 24 de maig.
De fet, Chikilicuatre es va imposar dues vegades. Va quedar en primera posició tant en la votació feta a través d'internet els dies previs a la celebració de la gran final de dissabte com en les votacions que es van dur a terme, a través de trucades i missatges SMS, el mateix dia de la gala. Així doncs, per votació popular, Rodolfo Chikilicuatre serà el candidat de RTVE al Festival d'Eurovisió. L'autor de Baila el chiki-chiki es va imposar dissabte tant als cinc candidats elegits pels internautes com als cinc que havia escollit el jurat.
"Ho faré tan dignament com sigui possible", va assegurar després de les votacions l'autor de la que amenaça de convertir-se en la cançó de l'estiu. Chikilicuatre va agrair "el sentit de l'humor del públic".
Es tracta de la primera vegada que RTVE escull el seu candidat íntegrament a través dels vots emesos pel públic i els teleespectadors. "A partir d'ara Chikilicuatre és el candidat de TVE a Eurovisió a tots els efectes", va explicar Ana Cebrián, directora de programes de TVE: "Rebrà el nostre suport amb totes les conseqüències".Segons Ana Cebrián, l'elecció d'aquest candidat "és fruit de la diversitat i el mestissatge que caracteritzen avui gairebé totes les manifestacions artístiques".

Comentarios