Dilluns 7 d'abril: Cinema amb l'Eli ...

Ahir era el dia, ja feia uns dies què, amb l’Eli teníem planejat fer un cinema. Quedem a les sis a l’estació de Badalona ... Cap a Barcelona !!! ... Metro, baixem a Drassanes, anem al Maremagnum ... Com sempre, amb l’Eli no parem de xerrar (vaja dos !!!), ufff, ara toca escollir peli ... la escollida és: “El último gran mago” ... ja està !!! ja tenim les entrades, però encara falta una estona ... anem al Bosc de les fades a fer una copeta ... i xerrem, xerrem i xerrem ... Peli (està molt bé, molt recomanable, més endavant ja faré la crònica) ... Sortim, anem a sopar un Falafel, i cap a casa.

Un altra tarda nit guai ... Gràcies Eli !!!

"EL ÚLTIMO GRAN MAGO"
Houdini Ressucita a la pantalla
Dir.: Gillian Armstrong
Int.: Guy Pearce, Catherine Zeta-Jones
Gènere: Drama
GB-Austràlia, 2007. 97 min.
"El famós Houdini coneix una atractiva mèdium amb l'intenció de comunicar-se amb la seva mare morta."
Els primers efectes especials del cinema mut van ser creats per un il·lusionista, George Méliès, que va representar espectacles de màgia al Teatre Robert Houdin al París de finals del 1800. Més d'un segle més tard l'autèntica màgia ha perdut part del seu encant i el públic prefereix descobrir secrets dels mags amb un nou videojocque acaba de sortir al mercat o seguir les aventures dels populars Harry Potter, Merlí o Gàndalf. Però hi va haver un temps en què els mags eren veritables estrelles. Un temps que han reflectit films recents com "El truco final" o "El ilusionista" i que ara retorna a la gran pantalla amb aquesta producció "El último gran mago". Darrere la càmera se situa l'australiana Gilliam Armstrong ("Donetes"), que ofereix una mirada diferent, més dramàtica que pròpia de la prestidigitació, de la vida del mag més famós de tots els temps: Harry Houdini.
EL MILLOR ESCAPISTA
L'autèntic houdini va néixer el 1876 i el seu veritable nom era Enrique Weiss. Es va fer mundialment famós com a escapista. Als seus espectacles burlava constanment la mort i era habitual veure cadenats, esposes, camises de força i caixes segellades i submergides a l'aigua. Houdini també es va fer conegut per revelar fraus de falsos mèdiums i espiritistes. Precisament, és en aquest moment de la vida de Houdini que arrenca "El último gran mago". El protagonista (Guy Pearce) troba una vident (Catherine Zeta-Jones) i entre els dos sorgeix una tensa relació, que es veu influïda per l'obsessió del mag per la vida després de la mort.
DOCUMENTACIÓ
La directora "d'El último gran mago" ens porta a uns temps en què el públic veia els mags quasi com semidéus. Per reflectir aquesta època va decidir centrar-se en la figura històrica del gran Houdini, de qui diuen que va afirmar que algun dia tornaria del més enllà. La seva resurrecció, ni que sigui filmica, sembla haver-se fet realitat.
Adient per a: Qui va preferir el romanticisme "d'El ilusionista" a la tramoia final "d'El truco final".
Contraindicat per a: Fans de Tamariz. Aquí la màgia depèn de la química entre Pearce i Zeta-Jones.

Comentarios