Els adults ho fan "a pèl" ...

Una investigació revela que els majors de 35 anys són molt menys propensos que els adolescents a utilitzar preservatiu en la primera relació sexual amb una nova parella
Molt es critica a la "boja joventut", aquesta època en la qual et creus immortal i actues de forma atolondrada i inconscient, corrent tot tipus de riscs amb el sexe, les drogues, el rock, els porters de discoteca i altres perills que aguaiten en les ombres. I, no obstant això, sembla que els adults són encara pitjors que els seus cosins, nebots, fills o germans petits; almenys pel que fa al sexe.

Un estudi realitzat en l'University College de Londres i publicat recentment en l'International Journal of Epidemiology, revela que, mentre el 68% dels joves d'entre 16 i 19 anys utilitzen protecció en la primera trobada sexual amb una nova parella, tot just el 38% dels homes i el 29% de les dones d'entre 35 i 44 anys ho fa.

"L'augment de les taxes de ETS (Malalties de Transmissió Sexual) diagnosticades en la població de 30 i 40 anys suggereix que es necessitarien amb urgència intervencions que promoguin l'ús consistent de preservatiu amb cada parella nova, no només entre els més joves com es va realitzar recentment, sinó també entre els adults", afirma la doctora Catherine H. Mercer, directora de la investigació.

Els majors, desmelenats

Després d'entrevistar personalment a 11.161 homes i dones d'entre 16 i 44 anys, sobre la durada i la naturalesa de les seves trobades sexuals, els autors de l'estudi van arribar a la conclusió que els majors de 35 anys cada vegada tenen més tendència a canviar de parella.

L'enquesta va revelar informació sobre 15.488 relacions heterosexuals. El 39% dels homes i el 20% de les dones van dir que aquestes relacions eren casuals ("no regular (encara)"). El 63% dels homes i el 71% de les dones van reconèixer que no havien utilitzat preservatiu en l'última relació sexual. El 45% no va utilitzar preservatiu en la seva primera relació sexual amb una nova parella. A més, les parelles amb una diferència d'edat de cinc anys o més eren menys propenses a utilitzar preservatiu en la primera relació sexual.

L'alta taxa observada de relacions sexuals sense protecció, especialment en relacions casuals, és "preocupant", segons els investigadors. L'equip va concloure que és un error enfocar els anuncis sobre sexe segur als joves: "Cal insistir, i promoure l'ús del preservatiu entre les parelles noves, sigui com sigui la seva edat".

Per la seva banda, Llisa Power, del Terrence Higgins Trust britànic va afegir: "Les malalties de transmissió sexual no respecten les canes i, encara que els mitjans de comunicació les associen més a relacions sexuals entre joves, aquest estudi mostra que és important recolzar a la gent perquè tingui una vida sexual saludable a qualsevol edat".

En fi, que potser caldria tornar a difondre aquella reeixida (i polèmica) campanya del "Posa-t'ho, posa-li", que el Ministeri de Sanitat va llançar a principis dels anys 90.

Comentarios

  1. Ese es un error de los más habituales:atribuir unas conductas a unas franjas de edad,las enfermedades no tienen edad ,es cuestión de hábitos y prácticas,mucha irresponsabilidad.

    ResponderEliminar
  2. Que ho facin els britanics no vol dir que ho fem aquí. Amí em costa de creure, un cop potser pot passar que en algún moment calent se't passés per alt lo del condó, però la conciència i la por,que et poguessin venir després..., jo crec que dos cops no em passaria. Però esclar, hi ha molta gent, i molt de xexe, m'han dit.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario