Sense Esperança ...

Una nena de 13 anys decideix morir, i ho fa sense tallar-se les venes, sense robar barbitúrics de la farmaciola de la seva mare, i sense destrossar el seu cos amb drogues o menjar. La seva família està d'acord. Enfront de la malaltia, i enfront de la falta d'esperança, hi ha poc que dir. La llei espanyola la permetria morir, si aquest és el seu desig. Alguns metges dubten. Sense dubte, tindran les seves raons. Però, com Jeffrey Eugénides fa dir a una de les seves heroïnes, aquest vident, doctor, que vostè mai ha estat una nena de 13 anys.

No ens demanen consell per a portar-nos al món, i per tant resulta cruel obligar-nos a romandre en ell si no ho desitgem, si no hi ha vitalitat, ni força, ni tampoc la fe en res. Amb l'amor no ni ha prou, i tampoc ni ha prou amb la joventut. Ni les ganes. La naturalesa permet que molts cadells morin, però nosaltres intentem compensar amb delicadeses les lleis naturals, i amb l'amor apassionat les injustícies de les normes vitals. Gairebé sempre tenim èxit, i gairebé sempre vencem. Però ella no desitja viure.

S'enfrontaria a un ball de cors. El nostre es dol quan pensem en què podria arribar a ser aquesta nena, els seus estudis, les seves amigues, els seus amors futurs. Tant per davant. Però ens mentim. Aquesta nena no. No li va tocar a ella, ja va lluitar bastant. Aquest cadell no tindrà gens d'això. Perquè la mala sort és així, i en ocasions cal resignar-se, i ajupir el cap i acceptar la mortalitat, i dedicar un segon a pensar que no és res més que un moment, la vida, un instant entre dos somnis.

Comentarios

  1. Tens una visió molt encertada segons la meva opinió de la problemàtica d´aquesta nena. Tens tota la raó:ningú millor que ella mateixa sap qué ha de fer amb la seva vida.
    Fa molt de temps que no escric en català i te demano perdó si ho faig malament,he perdut el costum.
    Gracias por pasar por mi blog y el primer vistazo del tuyo me da la impresión de que aquí se cuece algo interesante,pasaré en otro momento en que con más tranquilidad lea con calma y como se merecen tus escritos para conocerte mejor.Saludos

    ResponderEliminar

Publicar un comentario