Canvi de pell ...

Vivim canviant de pell: l'adolescència, el primer treball, la vida en parella, aquella situació que ens va marcar la vida? Quan succeeix, el nostre cervell crui xeix perquè ha d'entendre i assumir nous escenaris i circumstàncies. Sent els mateixos, ens anem convertint en uns altres.
Ara estem vivint un canvi de pell col·lectiu. Estúpids de les finances ens van gelar l'atmosfera i saltimbanquis de la política ens caldegen en l'apatia i el menyspreu. No solament s'enfonsen els valors de la Borsa: ells són la punta del iceberg dels molts que ens vam creure. Ara ja sabem que el capitalisme pur i dur no serveix i que el comunisme dur i pur no va servir.
Com serà la nostra nova pell?
Treure les polli-les de les experiències ja viscudes no va a servir per al clima que ve. Caldrà descobrir una nova epidermis social adaptada a un clima dominat per una joventut cada vegada amb més visió i menys objectius.
Pressenteixo un gran canvi de consciència: una pell molt elàstica, més viva i sensible que mai, mai disposada a hivernar, bolcada en el gaudeixi de les petites coses i sense serpúlids de banderes i credos, perquè la creença partirà d'un mateix, no d'il·luminats aprofitats.
Tinc el pressentiment que al final tot serà millor, més lògic i digne, perquè recorrerem a aquest gran instint que ens acompanya des de l'instant del naixement: el de la supervivència. I aquesta, quan es torna col·lectiva res li pot.

Comentarios

  1. "... amb més visió i menys objectius".Quina encertada expressió. És per pensar-hi. Mentre llegia la teva reflexió, carregada d'una sana i necessària esperança, la metàfora que a mi se m'anava formant era la de treure'ns capes i més capes, que hem anat acumulant per ocultar-nos i fotre'ns. La capa del comunisme tal com es va portar a terme (i es veu que no podia ser d'altra manera donada la nostra naturalesa que pot arribar a podrir-se tant o se la pot ignorar massa). La capa del capitalisme amb les seves fantasmades de tota mena. I ves que algun dia no quedem amb una ànima el mes nua possible a fi de poder virar i progressar de debó.
    Salutacions.

    ResponderEliminar
  2. Bon Nadal i a continuar no veient-les venir.
    Una salutació.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario