Diccionari per a Jatets ...

Vull iniciar una nova secció dins d'aquest Blog.
El seu títol és: Diccionari per a Jatets (o sigui tots vosaltres, Jatus que que perdeu algun minut del vostre temps per llegir les meves collonades), i el seu contingut serà de deficions, molt particulars evidentment, de paraules catalanes existents, o no.
He decidit tirar endavant aquest "projecte" donat que en aquests temps d'immersió lingüística, absorció cultural, fagocitació mediàtica, deglució civil i un Presidetn que no sap parlar, un diccionari pot suposar un autèntic sal al buit, una fugida cap enlloc, un brindis al sol, una peça cabdal en el bastiment del no-res.
La nostra és una llengua minoritària, minorista i minoritzada. Això no vol dir que no ens poguem esforçar per mantenir-la fresca, encara que només sigui per tocar la pera als uniformitzadors uniformistes.
La seva periodicitat serà la següent: Cada quan a mi em doni la gana, d'acord?
espero que us agradi ...
Comencem amb:
Paraules relacionades amb Alimentació:
afregir. (v).
Posar alguna altra peça o tall de carn o peix a la graella, donat el cas que no n´hi hagi hagut prou per completar una saborosa barbacoa.
agraïm. (v).
donem les gràcies a la persona de qui hem rebut un favor personal, tot obsequiant-lo amb certa quantitat del fruit dels ceps.
alimentir. (v).
Donar la falsa impressió d'estar proporcionant menjar a algú que el necessita peremptòriament. Característic de certes entitats caritatives un pél ràncies.
altruita. (subs).
Plat tradicional mediterrani, a base d'ou remenat, que destaca especialment pel seu caràcter servicial i desprès.
amanita. (subs).
Plat mediterrani fet a base de vegetals verinosos.
anglofilet. (subs).
Fervent partidari de les coses i els costums dels anglesos, fins i tot de la carn de vedella (que ja té mèrit, tal com està el pati).
assafata. (subs).
Noia o noieta encarregada de passar les plàteres de canapès entre els convidats a una recepció.
bi. (subs).
Beguda alcohòlica a base de suc fermentat de raïm, però amb una graduació i uns efectes el doble de perniciosos del que seria normal.

Comentarios

  1. Quina facilitat que teniu per a les definicions! Jo no en sabria...
    Has llegit les desdefinicions del Jesús m. Tibau? En fa cada una! Jo només puc felicitar-vos!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario