No m'interesses ...

L'interès neix pel reconeixement d'un valor. En el seu revers està la indiferència, i en el límit, la pèrdua del respecte i el menyspreu.

El súmmum es produeix quan un, a més de no respectar-se a si mateix, desprestigia l'ambient que lliurement ha triat, doncs no hi ha major mostra de neciesa que ultratjar l'activitat a la qual serveixes i et dóna de menjar.

Llegeixo que els partits polítics caminen preocupats per l'alta abstenció que detecten en les pròximes eleccions. L'abstenció solucioni, tant en la política com en la vida, es produeix per dos motius: indiferència o fartanera.

És clam popular la consciència que a Espanya i les seves configuracions hi ha excés de polític carronyer, aquell que amb el seu brut picotejar pica i devalua la bona política. L'obsessió pel manteniment o l'ocupació de la butaca trenca diàriament els límits del noble ofici d'aquells que van decidir dedicar la seva vida a transformar els impostos recaptats en benestar i desenvolupament per a tots, perquè en democràcia aquesta és la seva gran missió i obligació.

Aquesta constant bacanal de descrèdits de rebot, aquesta permanent orgia de desqualificacions de carambola, aquest insult convulso embriac de lesió, rosega i degrada el respecte, que és l'avantsala del desinterès i el menyspreu. Ens va envair la fartanera, i el que és pitjor, la indiferència coberta d'abstenció.

Que la democràcia ens salvi i se salvi dels polítics- carronya!

Comentarios