Una estoneta més ...

Ahir va començar juny i no està clar que la gent en aquesta ciutat vagi a acceptar-ho així com així. Em refereixo a Barcelona, que, alguna cosa els sonarà, ha viscut el mes de maig en un estat mental col·lectiu difícil d'aconseguir sense ajuda farmacèutica en el qual l'eufòria es va convertir en costum.
A dia d'avui, 32 de maig, el pols ciutadà només pot definir-se amb una expressió que tot el món ha escoltat a l'intentar portar al llit a un nen (per donar un exemple innocent): "Una estoneta més, si us plau".
Fins a ara ho hem portat relativament bé.
Els mitjans han publicat incomptables anàlisis i detalls, alguns ja massa utilitzats –a que no sabien que Guardiola contemplava el Camp Nou des de la Masia?-, uns altres una miqueta més originals. La televisió autonòmica, la nostra, en una parenceria de servei públic, va programar ahir el famós vídeo motivacional amb el qual Guardiola va estimular als seus nois a força de Gladiator i Nessum dorma. L'emissió, posposada durant un llarg cap de setmana i pensada com un acte de comunió nacional, va tenir un rotllo molt Bloc de l'Est. Acudiran avui els catalans a les seves empreses disposats a elevar la productivitat amb força i honor com veritables gladiadors anticrisis?
Tot això ajuda, clar, però demà farà una setmana de la Champions. Els jugadors aviat s'aniran de vacances. Costarà Déu i ajuda trobar nous angles al triplet. La població caurà en la malenconia, des de després. Però, per sobre de tot, ens hem de apiadar dels columnistes de la premsa escrita. Ara sí que hauran de parlar de les eleccions europees.

Comentarios