Maleïts feixistes ...

Quan creia que res podia fer-me més il·lusió en el nou any que la nova llei antitabac (Trini, pels teus bronquis, no ens fallis), arriba la primera notícia excepcional de l'any: Tarantino podria rodar una precuela de “Inglourious Basterds” situada en la Guerra Civil espanyola.
Es tracta només d'un rumor i, com la majoria dels quals van alimentant el propi director i els seus seguidors (Kill Bill 3, el spin-off sobre Vincent Vega, de Pulp Fiction), el més probable és que mai arribi a materialitzar-se. Però somiar és gratis.
I la sola possibilitat s'obre a infinites hipòtesis. Salivar amb el que pot ser una batalla de l'Ebre filmada per Tarantino. Pensar en quin actor espanyol seria l'equivalent al fantàstic Christoph Waltz. Luis Tosar o Antonio Resines podrien aportar diferents matisos a un possible sociópata franquista. Imaginar el que pot passar quan els nois de Braden tren en un convent.
Conseqüències: la tradició de la Guerra Civil a Hollywood, de Casablancaa Per qui dobleguen les campanes quedaria (in)gloriosament alterada i el cinema espanyol també. Després del film, un director patri hauria de pensar-li-ho molt per tornar rodar una peli en entorn rural amb nen, maquis i de més (encara que no abundarem: queixar-se de l'excés de Guerra Civil al cinema espanyol ja és un clixé major que la Guerra Civil al cinema espanyol).
I ens donaríem el plaer de veure la història reescrita en clau macarroni combat. Si ja vam veure com les hi va gastar aquesta colla amb Hitler, només Yahvé sap què farien amb Franco.

Comentarios