REAL SOCIEDAD de Futbol - FUTBOL - País Basc - EUSKADI



Real Sociedad de Fútbol

Nom complet: Real Sociedad de Fútbol
Àlies: Txuri-urdin, La Real, Erreala
Fundació: 1909
Estadi: Estadi d'AnoetaSant Sebastià, País Basc  (32.000 espectadors)


La Reial Societat de Futbol és un club de futbol de la ciutat de Sant Sebastià al País Basc i té uns 24.000 socis. Ocupa la vuitena posició històrica de la Primera Divisió i el número 184 de la classificació històrica mundial de la IFFHS.

Història
El club té els seus orígens en el San Sebastián Recreation Club, fundat el 1903. Però el club es fundà el 1909 amb el nom de Club Ciclista. En el seu primer any d'existència guanyà la Copa del Rei i poc després canvià el seu nom pel deReal Sociedad de Fútbol. Entre 1931 i 1939 s'anomenà Donostia Football Club.


L'any 1913 inaugurà el seu estadi d'Atotxa. Club fundador de la lliga espanyola l'any 1928, al llarg de la seva història ha militat principalment a Primera Divisió, combinat amb breus estades a la segona categoria. La seva primera participació europea fou l'any 1974 a la Copa de la UEFA. Esportivament, el seu moment més destacat fou als inicis dels vuitanta quan aconseguí dues lligues enpanyoles consecutives.
El club ha destacat per basar el seu planter en els homes del planter. Per aquest motiu, l'any 1957 creà el San Sebastián Club de Fútbol (conegut com a Sanse, actualment Real Sociedad B), el seu equip filial.

Himne

L'himne oficial de la Reial Societat de Futbol és el Txuri Urdin (en català Blanquiblau). Va ser creat i escrit en basc el1970 pel mestre Ricardo Sabadie. A més txuri urdin és el sobrenom popular pel qual es coneixen els seguidors d'aquest club de futbol basc.






Comentarios