FIVE DAYS TO DANCE

Rafa Molés, Pepe Andreu
Espanya (2014)
77 minuts
Social,Art,Educació
VO en castellà, anglès, alemany i basc

FICHA TÉCNICA

Productores: SUICAfilm, REC grabateka estudioa
Música: Jona Valent, Montefuji
So: José Luis Rubio
Muntatge: Pepe Andreu, Mónica Zamora
Fotografia: José Luis González
Producció: Natalia Maestro, José Luis Rubio
Direcció: Rafa Molés, Pepe Andreu

SINOPSIS

Una parella de ballarins apareix un matí a l'aula d'un institut. És dilluns, i anuncien a un grup d'adolescents que tenen cinc dies per pujar a un escenari i ballar. Una setmana per canviar les coses; un petit termini, però un gran repte: moure  les persones quan el món ens paralitza.


La dansa obliga  aquests joves a trencar els seus rols just en el moment de les seves vides en què aquests rols socials s'estan forjant. El líder deixa de ser el més admirat, el tímid fa un pas endavant... Ballar els obliga a tocar-se. Es comuniquen, s'igualen. Algun no s'alliberarà fins a l'últim instant.
Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeigt són els coreògrafs. Ell, holandès; ella, basca. La dansa és el llenguatge comú. No importa el lloc. Cinc dies, una classe d'adolescents, un microcosmos en el qual succeeix un petit big bang. 

EL DIRECTOR

Rafa Molés Vilar és periodista i guionista. El 2012, va rebre el premi de Periodista de l'Any en la III edició dels Premis de Periodisme de la Comunitat Valenciana. És creador de l'equip de recerca de RTVV i autor de 18 documentals televisius.

Pepe Andreu Ibarra és un productor llicenciat en ciències de la informació, imatge visual i auditiva. Té 15 anys d'experiència com a productor televisiu, director de documentals i reporter d'informatius.