Cava recomanat: Vilarnau Brut Reserva Rosé

Vilarnau Brut Reserva Rosé

Fitxa tècnica:
Varietats: 85% trepat i 15% pinot noir
any: 2014
Graduació: 12%
Preu aprox:  7,85€

Elaboració: Els raïms negres de les varietats trepat i pinor noir són macerats a 8ºC durant divuit hores per poder-ne extreure el màxim de color i aroma. Després, esprocedeix a sagnar el most, ja de color rosat, i a fer-lo fermentar en dipòsits d'acer inoxidable a 14ºC durant 30 dies. El vi s'embotella per a una segona fermentació de 6 setmanes en celler a 15 graus. El cava roman en contacte amb la mare (el llevat), per un període mínim de 15 mesos.

Nota de tast:
Cava de color rosat intens, procedeix de raïms amb moltes hores d'insolació, circumstància que li atorga una potencialitat més gran de colors i aromes. Entre aquestes, destaquen notes florals de violetes i de roses així com de fruites del bosc, com maduixes i gerds. servit a la seva temperatura ideal, entre 6 i 8 graus, resulta molt fresc i afruitat, ideal com a copa d'aperitiu o en un perfecte maridatge amb plats de pasta, pizzes, paelles o fideuades.