Vi recomanat: La Miranda de Secastilla de Viñas del Vero 2012

La Miranda de Secastilla de Viñas del Vero

Fitxa tècnica:
Varietats: Garnatxa com a principal varietat, complementada amb sirà i parraleta.
Any: 2012
Graduació: 13,5%
Preu aprox.: 8,60€

Elaboració: Els raïms emprats per a l'elaboració d'aquest vi es van collir en tres moments diferents. Primer el sirà, a finals de setembre, seguit per la parraleta i, finalment, la garnatxa a finals d'octubre. Tots amb recollida manual i posterior triatge per idèntic mètode. Després d'una maceració prefermentativa del most amb les pellofes, es va produir la fermentació alcohòlica durant 10 dies a temperatures inferiors a 25ºC. Posteriorment el vi ha fet de manera natural la fermentació malolàctica i, finalment, ha estat 8 mesos en bótes de roure francès. 

Nota de tast:
Aquest vi de denominació d'origen Somontano es mostra amb una capa profunda i un rivet violaci. Al nas, ens ofereix aromes ben fresques, de fruita nera, com les prunes. També de flors liles de final de primavera, amb tonalitats que ens recorden els torrats i la regalèssia dolça. Al paladar, mostra una expressió ben elegant amb una explosió de sabor inicial, un pas amable i un final absolutament net en harmonia amb les seves aromes.
Servit a la seva temperatura ideal, entre 14 i 16ºC, resulta totalment adient per a carn vermella, rostits, peix untuós, formatge i postres amb cos. També marida a la perfecció amb els cargols a la llauna, no només per l'elegància del seu sabor sinó, a més, per la frescor de l'aroma.

Comentarios