Cava recomanat: Vilarnau Brut Nature Vintage

Vilarnau Brut Nature Vintage

Fitxa Tècnica:
Varietats: macabeu 50%, perellada 35%, chardonnay 15%
Graduació: 1,5%
Any: 2012
Preu aprox: 8,25 €uros

Elaboració: Els vins base d'aquest cava, de la varietat macabeu, parellada i chardonnay, s'elaboren sempre per separat. Primer es refreden els raïms per preservar els precursos aromàtics de la pell i evitar l'oxidació. Després, passen per una primea fermentació durant 30 dies a 15 graus. Un cop acabada, es fa el cupatge o barreja dels tres vins base i es prepara una segona fermentació dins l'ampolla, durant la qual el llevat "Saccharomyces cerevisiae bayanus" de la col3lecció pròpia de Vilarnau transforma el vi en cava i produeix l'increment d'alcohol i el CO2.

Nota de tast:
En el Vilarnau Brut Nature Vintage, verema 2012, s'ha buscat l'equilibri entre els tres tipus d'aromes que es poden trobar en un cava. Les primàries, que provenen del raïm i ens recorden les notes florals i afruitades. Les secundàries, que provene de la segona fermentació dins l'ampolla i evoquen la panificació. I finalment, les terciàries, provinents de la criança del cava i ens recorden torrats, fruits secs i també un punt de mel. Sevit a una temperatura entre els 6 i els 8 graus, és un cava amb cos que pot acompanyar carn blanca, aus, peix amb salsa, rostits lleugers i també plats amb bolets.