Cava recomanat: VILARNAU GRAN RESERVA

VILARNAU GRAN RESERVA

Fitxa tècnica:
Varietat: macabeu 35%, parellada 30%, chardonnay 30%, pinot noir 5%
Graduació: 11,5%
Preu aprox.: entre 15 i 21€

Elaboració: Els vins base d'aquest cava, macabeu, parellada, chardonnay i pinot noir, s'elaboren sempre per separat. Els raïms es refreden per preservar els precursors aromàtics de la pell i evitar l'oxidació. Es fa una primera fermentació de 30 dies a 15 graus i, un cop acabada, es fa el cupatge o barreja de vins base i es passa a la segona fermentació dins l'ampolla, durant la qual el llevat transforma el vi en cava i produeix les seves característiques bombolles.

Nota de tast:
En un cava gran reserva es busquen les aromes terciàries, que s'obtenen mitjançant el llarg temps de criança, que en aquest cas és de trenta-sis mesos, i que es produeixen gràcies a l'autòlisi del llevat, el qual acaba desintegrant-se i aportant totes les seves característiques, aromes i propietats al producte final. Però en aquest cava s'ha buscat, a més, que es mantinguin les aromes primàries dels raïms de què procedeix, molt afruitats i elegants, que hi aporten personalitat i vivacitat.
Servit a la seva temperatura recomanada, entre els 6 i els 8 graus, és un cava amb cos que pot acompanyar carn blanca, aus, peix amb salsa, rostits lleugers i plats amb bolets. També marida perfectament amb el marisc (com les gambes i musclos).

Comentarios