Cava recomanat - Vilarnau Gran Reserva Brut Nature

Vilarnau Gran Reserva Brut Nature

Fitxa tècnica:
Varietats: Macabeu 35%, Parellada 30%, Chardonnay 30%, Pinot Noir 5%
Graduació: 11,5%
Preu aprox: 15,25 €uros

Elaboració: Els vins base d'aquest cava, que inclouen les varietats macabeu, parellada, chardonnay i pinot noir, s'elaboren sempre per separat. El raïm es refreda per preservar els precursors aromàtics de la pela i evitar oxidacions. Es fa una primera fermentació durant trenta dies, a 15ºC. Un cop acabada, es fa el cupatge o barreja dels quatre vins base i es passa a una segona fermentació dins l'ampolla, durant la qual el llevat transforma el vi encava i produeix les bombolles característiques.

Nota de tast:
En un cava gran reserva, com aquest Vilarnau Brut Nature, es busquen les aromes terciàries, que s'obtenen amb el llarg temps de criança, de trenta-sis mesos, en aquest cas, i que es produeixen gràcies a l'autòlisi del llevat, que acaba desintegrant-se i que aporta totes les seves característiques, aromes i propietats. Però en aquest cava s'ha buscat també que es mantinguin les aromes primàries del raïm del qual procedeix, molt afruitat i elegant, que li aporta molta personalitat i vivacitat.
Servit a la temperatura recomanada, entre els 6 i els 8ºC, és un cava amb cos que pot acompanyar carns blanques, aus, peixos amb salsa, rostits lleugers, canelons i també plats amb bolets.

Comentarios