Creed. La leyenda de Rocky

Stallone torna al ring
Quan ja ningú ho esperava, l'actor revitalitza la saga de "Rocky" amb un sòlid film que sobretot destaca per la seva interpretació.

CREED. LA LEYENDA DE ROCKY
Dir. Ryan Coogler
Gènere: Drama
Int. Michael B Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rasahd.
Estats Units
Any 2015
Dur. 132 min

Sylvester Stallone és alguna cosa més (o potser menys) que un actor, guionista i director de cinema. El seu gran talent, per dir-ho així, és una innegable habilitat per explotar i recrear una vegada i una altra la seva llegenda. Ara, quan ja el donàvem per acabat, ha aconseguit sorprendre'ns, un cop més amb un film que recupera el to gairebé documental del primer Rocky (1976) i que, a més, destaca per la seva sòlida interpretació.
Després del fracàs de Rocky Balboa (2006) i la inenarrable La gran revenja (2013), l'oxidada franquícia pugilística reviu amb aquest film dirigit per Ryan Coogler. Creed és el relat d'iniciació en la boxa d'Adonis Johnson (un molt creïble Michael B Jordan), fill del mític Apollo Creed, a qui mai va arribar a conèixer. L'Adonis busca l'antic rival del seu pare perquè sigui el seu entrenador i el troba en un atrotinat restaurant italià. El veterà Rocky al principi s'hi nega, és clar, però acaba convertint-se en el mentor del jove.


Coogler aconsegueix que la pel·lícula funcioni més enllà de la nostàlgia. La seva proposta renova l'univers de la sèrie evitant amb habilitat alguns tòpics i alhora l'encerta en l'homenatge a l'esperit dels títols anteriors. El film interessa gràcies a un guió ben travat i també a la direcció de fotografia de Maryse Alberti, que mou la càmera amb elegància i virtuosisme en les escenes de ring.
Però sens dubte, la gran revelació de la pel·lícula és el mateix Stallone, que per primer cop en molts anys aconsegueix emocionar-nos amb una combinació irresistible de rudesa i fragilitat.





Comentarios