10 minisèries per omplir la Setmana Santa

Davant de vacances curtes, les minisèries són una bona opció per entrar i sortir d’una ficció sense quedar-se a mitja temporada. Repassem 10 propostes que han sacsejat el panorama els últims anys

1. Show me a hero

El creador de The wire, David Simon, firma una minisèrie que dibuixa amb precisió les tensions socials i racials que fracturen la societat americana dels anys 80. El motor de la ficció és Nick Wasicsko (Oscar Isaac), que amb 28 anys va esdevenir l’alcalde més jove dels Estats Units. Amb les polítiques d’habitatge públic com a tema de fons, Show me a hero combina les intrigues polítiques amb històries de veïns afectats per les decisions dels governants. La minisèrie, de sis episodis, remou consciències i retrata Wasicsko com un heroi tràgic que, en la lluita per guanyar-se electors, es converteix en un polític odiat per molts dels seus veïns.


2. Catastrophe

És una comèdia romàntica, però no compleix cap dels tòpics del gènere.  Catastrophe explica l’embolic sentimental entre una mestra irlandesa (Sharon Horgan) i un publicista nord-americà (Rob Delaney). Els mateixos actors han escrit els guions de la minisèrie, que té sis capítols que es veuen d’una tirada. Amb un humor afilat i políticament incorrecte, Catastrophe parla de l’amor sense diàlegs edulcorats ni situacions artificioses, sinó amb un grapat d’anècdotes que posen de cap per avall la visió més tradicional de la vida en parella.

3. Happy valley

Si sou fans de Fargo, aquesta és la vostra minisèrie per a la Setmana Santa. Produïda per laBBC, Happy valley es mou a través d’una protagonista que captiva, sobretot, per la seva autenticitat. Es tracta d’ una sergent de 48 anys (Sarah Lancashire) entregada a la feina però carregada de motius que la fan plorar a les nits. Al llarg de sis episodis,Happy valley desenvolupa una trama delictiva provocada per personatges egoistes i poc intel·ligents. Tot plegat desemboca en una espiral d’accions que posen la sergent en situacions emocionals molt complicades, però que Lancashire interpreta de manera brillant.

4. Flesh and bone

Els ballarins es veuen de manera diferent després de capbussar-se a Flesh and bone. Les aspiracions d’una jove ballarina de Nova York configuren la trama principal de la ficció, que s’endinsa en la part més crua i obscura del món de la dansa. Amb actors que són ballarins professionals, Flesh and bone explora sense manies tots els sacrificis necessaris per escalar en un entorn ple d’ambicions.

5. Olive Kitteridge

Lluny de les trames de ritme frenètic, Olive Kitteridge és, per damunt de tot, una ficció de personatges. Basada en la novel·la homònima d’Elizabeth Strout, aquesta minisèrie de la HBO dibuixa un retrat delicat d’una dona malcarada, plena de ràbia i de frustracions, però que, subtilment, deixa veure el seu bon cor.

6. The jinx

The jinx passarà a la història com la sèrie documental que va desemmascarar el milionari nord-americà Robert Durst. Dirigida per Andrew Jarecki, la minisèrie repassa la vida de Durst i de la seva família. Amb passatges de recreació ficcionada, The jinx aborda els tres assassinats dels quals el multimilionari era sospitós quan es va gravar la sèrie. Una de les gràcies de la docuficció és que, en una de les últimes entrevistes, Durst va confessar de manera accidental que era culpable dels tres crims. Fins aleshores, la policia nord-americana no havia trobat el culpable de les morts.

7. Deutschland 83

Ideal per apaivagar la nostàlgia dels anys 80, Deutschland 83 és una producció alemanya que fusiona la intriga de l’espionatge amb els drames quotidians. Protagonitzada perun jove espia sotmès a l’autoritarisme, la minisèrie adopta un to desenfadat per explicar els conflictes polítics i socials d’una època que recrea fins a l’últim detall.

8. Guerra y paz

La BBC no ha estalviat esforços per adaptar la novel·la de Tolstoi. El resultat és una superproducció magnificent i complexa amb un repartiment de primer nivell. Lily James, Paul Dano i James Norton protagonitzen la minisèrie, que condensa en sis episodis tota la complexitat emocional de l’obra de Tolstoi i reflecteix el luxe de l’aristocràcia mentre l’exèrcit napoleònic amenaça el país.

9. El infiltrado

Hugh Laurie retorna a la televisió amb un thriller d’espies que s’inspira en el bestseller El infiltrado, de John Le Carré. La història, que seduirà els amants de les sèries trepidants, segueix un exsoldat que s’infiltra en una xarxa de tràfic d’armes. Les fronteres del mal es dilueixen a mesura que avança la trama, que dissecciona les tensions, les ambicions i els interessos humans.

10. Wolf Hall

Les intrigues de palau i les ambicions de Thomas Cromwell, conseller del rei Enric VIII, centren aquesta minisèrie situada al segle XVI. Amb una ambientació espectacular i actors de prestigi, Wolf Hall és una petita joia entre les ficcions històriques recents.


Comentarios