Vi recomanat: Els capricis de Vilarnau Xarel·lo Castanyer

Els capricis de Vilarnau Xarel·lo Castanyer

Fitxa tècnica:
Varietat: 100% xarel·lo
graduació: 12,5%
Any 2013
Preu aprox.: 13 €uros

Elaboració: S'elabora a partir de la varietat autòctona del Penedès del mateix nom, amb el fet diferencial que la seva fermentació està feta en bóta de castanyer dels boscos del Montseny, recuperant l'antiga tradició de les masies catalanes per envellir els vins blancs, especialment el xarel·lo. Feta la verema a finals de setembre, el raïm es refreda a 10 graus abans d'entrar a la premsa, on roman tres hores per obtenir-ne les aromes primàries de la polpa i la pell. D'allà passa a un altre recipient per a la primera fermentació i, després, a unes bótes noves de castanyer on es produeix la totalitat del procés. Un cop finalitzada, es realitza el battonage, primer un cop per setmana i, a partir dels tres mesos, cada quinze dies, fins al seu embotellat a primers d'abril.

Nota de tast:
De color groc intens amb reflexos daurats. A l'olfacte, presenta aromes complexes, tropical amb fons balsàmic i lleugeres tonalitats que recorden la camamilla i també la crema catalana. En boca és cremós i untuós, i manté una gran frescor. En conjunt, resulta un vi amb molta profunditat, amb records de castanyes confitades. 
Servit a una temperatura d'entre 6 i 8 graus resulta perfecte per acompanyar carns blanques, com les de aus, així com peixos en salsa o marinats i qualsevol plat cuinat amb bolets.

Comentarios