Softbank sacseja el sector dels 'smartphones' amb la compra milionària d'ARM

L'empresa japonesa adquirirà el fabricant britànic de microprocessadors per 29.079 milions d'euros

L'empresa japonesa Softbank ha arribat a un acord aquest dilluns per a l'adquisició del fabricant britànic de microprocessadors ARM, una de les joies del sector tecnològic britànic, per 29.079 milions d'euros (24.300 milions de lliures). Els microprocessadors que fabrica permeten el funcionament de la majoria dels 'smartphones' actuals, entre ells Iphone.


SoftBank pagarà 1.700 penics en efectiu per cada acció d'ARM, la qual cosa implica una prima del 43%. El consejo d'ARM considera "justes i raonables" les condicions de la transacció, per la qual cosa recomanaran unànimement als accionistes que aprovin l'operació.

El tancament de l'adquisició es produïrà durant el tercer trimestre de 2016, en cas que aquesta rebi el suport d'un percentatge mínim del 75% dels accionistes d'ARM.

El gegant japonès de les telecomunicacions ha destacat que pretén mantenir l'actual organització i equip directiu d'ARM, així com la seu de la companyia a Cambridge, mentre espera com a mínim "duplicar" la plantilla de l'empresa al Regne Unit en els propers cinc anys, així com incrementar els seus efectius fora del país.

"ARM serà un complement estratègic excel·lent per a SoftBank", ha declarat el president i conseller delegat de la japonesa, Masayoshi Son, subratllant l'interès de SotBank d'apostar per l''Internet de les coses'.


SoftBank ha assegurat que preservarà l'organització d'ARM, inclosa la seva seu a Cambridge, l'equip d'alta direcció, la marca i el seu negoci basat en l'acord amb nous socis.