El vi: CASTELLROIG SO NEGRE

El vi: CASTELLROIG SO NEGRE
Vi negre

Varietat: Garnetxa negra i  ull de llebre
Elaboració: Fermentació i criança en bota durant onze mesos. Vi ecològic
Celler: Castellroig - Finca Sabaté i Coca. DO Penedès.
Puntuació GVC2017: 9,22 punts
PVP: de 8 a 10€

Què en pensem?

En el moment en què el vam tastar, a aquest vi li faltava un parell de mesos per moderar un to secant que ara ja haurà perdut del tot. La resta del discurs el centra en el domini de la garnatxa negra; gerds, préssecs, maduixes, groselles i taronges a les quals s'afegeix un to floral i un deix d'herbes aromàtiques, molta frescor i un record de la bota tot just quan el vi marxa. Un bon exercici d'equilibri i de criteri.

Amb què lliga? Té allò que abans en deien "don de gentes"; un gran vi per a recuperar allò "d'Anem a fer un vi".