El vi: VILA-CLOSA Garnatxa negra


Vila-Closa Garnatxa Negra

Vi negre

Varietat: Garnatxa Negra
Elaboració: Fementació en cup subterrani
Celler: Vins La Botera. DO Terra Alta
Puntuació GVC2017: 9,19 punts
PVP: de 4 a 6€

Què en pensem?

La ermentació en cup subterrani espot relacionar amb un procediment més aviat antic i poc glamurós, però, els vells procediments tornen i reivindiquen les seves qualitats: aportar al vi el que ja té el raïm, no hi ha afegits i evita l'ús d'equips de fred, atés que la temperatura es manté en la franja odòniade manera espontània. Així doncs, és un entorn neutre que no interfereix en l'evolució del vi, i per tant transmetrà directament la capacitat del raïm d'expressar l'anyada. 


En el cas d'avui, Vila-Closa Negre és resc i llaminer, que és la primera sensació que tindreu; després apareix tota una paleta de fruites molt expressiva, com ara gerds, préssecs, maduixes i cítrics barrejats (mandarina, aranja, taronja)

Amb que lliga? La vocació d'aquests vins de preu bàsic a la Terra alta és que els prengueu sense haver de fer una festa grossa: ja veieu el preu. Per tant, a l'hora d'acompanyar un plat la seva versalitat és total: no cal que i penseu gaire, és un vi per a tot i tothom.