L'app que ajuda a llegir: DOTED

Doted permet monitorar el temps de l'usuari i li marca temps de lectura durant les estones lliures.

L'estat espanyol està a la cua del índex de lectura d'Europa, tal com recollia l'ultim informe del CIS, que diu que "el 35% dels espanyols no llegeixen mai o gairebé mai". Per donar resposta a aquest problema, la consultoria digital catalana Selftising ha presentat, en el marc del Mobile World Congress, Doted. Es tracta d'una app que permet a l'usuari pujar continguts digitals i marcar en quan de temps se'ls vol llegir. Posteriorment, a través de geolocalització, l'app monitora els temps lliures de l'usuari i li va suggerint moments per llegir.

L'app, que és capaç de detctar si l'usuari va amb tren o està en repòs, neix enfocada per donar resposta "a professionals amb necessitats lectores però poc temps disponible, com per exemple metges o directius d'empreses, així com una solució d'estudi per a universitaris, nadius digitals que utilitzen el telèfon per fer qualsevol gestió", apunta Ramon Querejazu, artífex de Doted.

L'aplicació, de descàrrega gratuïta, té un marketplace on els editors digitals poden vendre continguts. El model de negoci de Doted consisteix a cobrar una comissió sobre les vendes generades a través de la plataforma.


Comentarios