Catalunya Ràdio tornarà a posar iCat a la FM a partir del setembre

Emetia només per Internet des de l'octubre de 2012


El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha acordat aquest dimecres la recuperació de les emissions d’iCat.cat per les ones de la freqüència modulada a partir de la temporada 2017-2018. iCat, nascuda el 2006 com a emissora multimèdia per FM i internet, va passar a emetre exclusivament per la xarxa des de l’octubre de 2012, com a conseqüència dels ajustos pressupostaris. La música i els continguts culturals emergents són els elements vertebradors d’una plataforma digital que integra tant l’emissió en directe com l’àudio a la carta, així com tota mena de contingut relacionat amb la producció catalana i l’escena internacional. La recuperació compta amb la complicitat del Departament de Cultura.
La recuperació d’iCat fm ha comptat amb la complicitat del conseller de Cultura, Santi Vila, que havia expressat públicament el desig de contribuir al retorn de les emissions, com una mostra més del seu compromís amb el servei públic de comunicació audiovisual vinculat a la cultura que s’ofereix des dels mitjans de la Corporació.
Així doncs, la CCMA treballarà per retornar les emissions d’iCat a l’FM, tot establint els mecanismes de col·laboració necessaris amb el Departament de Cultura per fer viable aquesta recuperació.