Fitxa tècnica:
Varietats: Chardonnay 100%
any 2014
Graduació: 13,50%
Elaboració:
És l'última setmana d'agost quan el chardonnay de Lapiedra està al seu millor moment de maduresa. La verema del 2013, atesa l'alta qualitat i sanitat del raïm, va donar lloc a una llarga maceració en fred del most amb la seva pell. Després de separar el most flor, va romandre durant vuit dies macerant-se. Després, utilitzant la baixa temperatura i donant-li temps, a final d'any, va passar l'ampolla.
Nota de tast.
Observem un color atractiu pels seus centelleigs verds en la capa. Les seves aromes són potents, amb gran expressió en la copa, i ens conviden a pensar en els fruits tropicals dolces i en almívar, especialment pinya, maracujà i guaiaba, en la boca, és tota una explosió de sabor, amb gran sintonia amb les seves aromes, així com amb una longitud i persistència que ens deixa un grat record.
És, per tant, un gran acompanyant per al peix blanc, com per exemple, llom de bacallà amb salsa de formatge Idiazabal, espinacs i reducció de pedro ximenez. Tot un maridatge sublim.
Comentarios
Publicar un comentario