- El xef del restaurant Tresmacarrons, Miquel Aldana, valora que es destaqui la cuina de proximitat
- L'establiment familiar es va inaugurar fa sis anys
El reconeixement culinari de més alta graduació va arribar dimecres al Masnou. El restaurant Tresmacarrons, propietat del jove cuiner Miquel Aldana, va aconseguir la seva primera estrella Michelin i ahir el mateix Aldana reconeixia que encara estava “en un núvol”. “No ens l'esperàvem, perquè estàvem convençuts que la nostra cuina no jugava en la mateixa lliga que els establiments que acostumen a ser premiats, més orientats a fusions i menús de degustació”, va explicar, tot i admetre que l'omplia d'orgull un guardó de tanta repercussió. El Tresmacarrons es va obrir ara fa sis anys, centrat en una oferta tradicional catalana basada en els productes de temporada i de proximitat, i precisament aquest ha estat un dels punts que més ha valorat el jurat qualificador. “El Maresme té una oferta de productes excepcionals i nosaltres posem la creativitat a cada plat”, va assenyala el xef del local, on també treballa el seu pare com a cap de sala. Aldana diu satisfet que la major part dels seus clients “vénen a casa entre dos i tres cops per setmana i el 80% els coneixem pel nom”, i defensa que aquesta assiduïtat obliga a mantenir uns fogons molt dinàmics i a variar contínuament la carta. El xef del Tresmacarrons creu que l'estrella Michelin els donarà visibilitat, però assegura que no els influenciarà en la seva feina diària. “Fem la cuina que volem fer i els clients repeteixen perquè n'estan satisfets”, afirma.
La primera estrella del Tresmacarrons s'afegeix a les tres que té des de fa anys, i que manté un any més, el restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, on la seva xef, Carme Ruscalleda, també defensa la cuina més propera.
Comentarios
Publicar un comentario