Els Capricis de Vilarnau Xarel·lo Castanyer
Varietats: 100% xarel·lo
Any: 2014
Graduació: 12,5%
Preu aprox: 13€
Elaboració: A partir de la varietat autòctona del Penedès del mateix nom, amb el fet diferencial de la seva fermentació en bóta de castanyer dels boscos del Montseny. El raïm es refreda a 10ºC abans d'entrar a la premsa, on roman tres hores per obtenir-ne les aromes primàries de la polpa i la pell. D'allà passa a un altre recipient per a la primera fermentació i, després, a les bótes noves de castanyer, on es produeix la resta d'aquesta.
Nota de tast:
De color groc intens amb reflexos daurats. A l'olfacte, presenta aromes complexes, tropicals, amb fons bañsàmic i lleuees tonalitats que recorden la camamilla i la crema catalana. En boca, és cremós i untuós i manté una gran frescor. En conjunt, un vi amb molta profunditat, amb records de castanyes confitades. servit entre 6 i 8ºC resulta perfecte per acompanyar tant carn blanca com aus, així com peix en salsa i qualsevol plat cuinat amb bolets.
Nota de tast:
De color groc intens amb reflexos daurats. A l'olfacte, presenta aromes complexes, tropicals, amb fons bañsàmic i lleuees tonalitats que recorden la camamilla i la crema catalana. En boca, és cremós i untuós i manté una gran frescor. En conjunt, un vi amb molta profunditat, amb records de castanyes confitades. servit entre 6 i 8ºC resulta perfecte per acompanyar tant carn blanca com aus, així com peix en salsa i qualsevol plat cuinat amb bolets.
Comentarios
Publicar un comentario