Fitxa tècnica:
Varietats: 50% macabeu, 35% parellada, 15% chardonnay
any: 2011
graduació: 11,5%
preu: 7,85€
Elaboració: amb base a la cava de macabeu, parellada i chardonnay, sempre per separat. El raïm, un cop espellat, es refreda per preservar els precursos aromàtics de la pell i evitar oxidació. Després d'una primera fermentació durant 30 dies a 15ºC, té lloc un cupatge dels diferents vins base i es prepara el vi per a la segona fermentació dins de l'ampolla, en la qual el llevat Saccharomyces cerevisiae bayabus, de la col·lecció pròpia de Vilarnau, trnasforma el vi en cava.
Nota de tast: aquest cava és el complement ideal, gràcies a la base de chardonnay, de plats i tapes amb sabors potents com les patates braves casolanes, un croquetón de pollastre i pernil, amb un arrebosat al seu punt, o uns calamars a la romana amb una deliciosa maionesa de cítric. així mateix, una ensaladilla russa, només amb patata, pastanaga i ventresca de tonyina ben treballada amb la maionesa, esdevé més consistent gràcies a la força del macabeu. Ara que és temporada de bolets, preparats confitats amb un cop de forn al final ens ofereix un plat i un gust que aquest cava respecta i reforça.
Comentarios
Publicar un comentario