Apple, empresa de software

La secretària digital Siri funcionarà també als ordinadors Mac, com ja fa Cortana als ordinadors amb Windows. El redissenyat Apple Music mostrarà les lletres de les cançons; com Spotify. Amb Apple Pay es podrà pagar a les botigues web, tal com permet PayPal. Els xats de Messages es podran farcir d’icones animades i efectes visuals, com els de Snapchat. Les trucades amb FaceTime es veuen com les de telèfon; igual que les de Skype a Windows Phone. Els mapes d’Apple mostraran la densitat de trànsit en temps real, a la manera de Google Maps. I podria seguir.


Vist així sembla que les novetats que Apple va presentar ahir a la sessió inaugural de la seva convenció anual de desenvolupadors són només reaccions per evitar que els clients fidels de la marca tinguin la temptació de marxar a la competència. Però el que està fent és refinar encara més l’experiència d’ús dels seus productes, amb una integració insuperable entre ells. I a partir d’ara, oferint als desenvolupadors la possibilitat d’integrar a les aplicacions la majoria de serveis d’Apple, transformats en plataformes.


Alguns detalls més: el rellotge Watch tindrà nous algorismes de registre d’activitat física pensats per a les persones que van en cadira de rodes. La nova aplicació Home servirà per controlar tots els dispositius domòtics compatibles. I Apple no en té prou amb 13 milions de creadors d’aplicacions: Tim Cook creu que la programació ha de ser matèria obligatòria a les escoles. Per això a la tardor Apple regalarà Swift Playgrounds, una apli perquè els nens aprenguin a programar amb l’iPad.

Comentarios