Vi negre amb criança en barrica
Varietat: Sumoll de vinya vella, 100% collita dels socis del celler cooperatiu.
Elaboració: Fermentació en bóta i en dipòsit d'acer inoxidable i criança en bóta durant nou mesos.
Celler: Cellers Domenys. DO Catalunya
Guia 2016: Puntuació 9,55 punts (sobre 10)
PVP: de 12 a 15 €uros
Què en penso? : La tria de tres varietats per fer vins negres d'alta gamma - sumoll, trepat i ull de llebre - obeeix a una mena d'exploració per no pensar en raüim francès. Aquest sumoll ve probablement de la zona de Rodonyà, és fresc i elegant, més afruitat i menys cítric del que estem acostumats, amb notes de maduixa, cirera, mandarina, fonoll i altres herbes aromàtiques, i un toc especiat que li dóna un punt molt original.
Amb què lliga? : És prou subtil per poder acompanyar peixos al forn, especialment si els feu amb un grapat d'herbes aromàtiques.
Comentarios
Publicar un comentario