MIQUEL SUAY, elegància i atenció als detalls d’excel·lència


BIOGRAFIA
Nascut a Xàtiva (València), Miquel Suay encarna la segona generació d’una família vinculada des de fa més de 40 anys al món de la moda. Els seus pares, Ángel i Paquita, funden la companyia el 1980, i durant una primera etapa se centren en el disseny i en la confecció de vestits de comunió. En Miquel es forma com a dissenyador de moda a l’Escola Barreira d’Arts i Oficis. Cursa, a més, estudis de dret a la Universitat Jaume I de Castelló i un màster en Direcció General d’Empreses a l’Escola de Negocis Lluís Vives.

COL·LECCIÓ -  MIQUEL SUAY A/W 18/19
Miquel Suay presentarà una col·lecció amb un estil sofisticat, en què destacaran les seves peces de vestir, camises, americanes i vestits d’home, sinònims de la més alta sastreria i del gust per l’estil italià. Una col·lecció dirigida a un home avantguardista, que aprecia els detalls que emanen de l’estil clàssic, que es distingeix per la seva elegància i atenció als detalls d’excel·lència, i que busca qualitat tant en el disseny i en la confecció com en els teixits.
En la nova col·lecció es busquen fonts d’inspiració de dos elements que l’han emocionat i fascinat personalment, i que tenen com a punt de trobada la bellesa artística, que és el que més empeny l’esperit de Miquel Suay. Combinar el barroc amb el concepte de l’abstracte instintiu.
Considerada la Capella Sixtina de València, l’església de Sant Nicolau de Bari i Sant Pere Màrtir és el millor exemple de convivència, en un edifici d’estructura gòtica del segle XV, d’una espectacular decoració barroca del segle XVII. Restaurada el passat 2016, les seves decoracions opulentes són part de la inspiració per a aquesta nova col·lecció de tardor/hivern. No obstant això, no és l’única base en què se sustenten creativament aquestes peces, sinó que a l’estil barroc de l’església se sumen les obres abstractes del pintor nord-americà Robert Motherwell.
Motherwell, figura destacada de l’expressionisme abstracte, considerava que la improvisació era l’única manera d’arribar a l’abstracció pura.
La intenció, en barrejar aquestes dues disciplines artístiques, és conjugar de manera estratègica les potents formes expressionistes de Motherwell amb els minuciosos detalls perfeccionistes de la decoració barroca de l’església de Sant Nicolau, tot sobre una basesartorial amb patrons típics de l’alta sastreria italiana.



Comentarios