BRAIN & BEAST, forta influència de la cultura contemporània.


BIOGRAFIA

Brain&Beast neix a Barcelona l’any 2010 de la mà d’Ángel Vilda. Les seves peces es plantegen com a jocs, endevinalles, jeroglífics d’aparent senzillesa estructural, que responen a complexes equacions geomètriques en les quals el color i la matèria formen part d’uns codis on res no és aleatori. Així, Brain&Beast proposa conjunts de peces que combinen emoció i raó, amb una forta influència de la cultura contemporània, sense oblidar grans dosis de sofisticació i de sentit de l’humor.

COL·LECCIÓ-  TRILOGY, VOL. III / ECLIPSE /

Sigmund Freud va publicar la seva obra Über Deckerinnerungen el 1899. En ella s’introdueix per primera vegada el concepte de record descobridor, vinculat, a la vegada, als problemes concernents a la manera de funcionar de la memòria i les seves distorsions, la importància i la raison d'être de les fantasies, l’amnèsia que recobreix els primers anys de vida i, al darrere de tot això, la sexualitat infantil.
En essència, aquest tipus de records, transcendents o no, oculten allò que és veritablement important. En certa manera, constitueixen unes “memòries equivocades” que eclipsen una altra realitat i releguen a l’oblit allò que pot ser perillós o comprometedor. No obstant això, queda demostrat que l’oblit no existeix, és simplement un disc dur que no es troba, però que segur que està guardat en algun lloc, ja que allò oblidat és tan intens que, d’alguna manera, arriba a pertorbar.
D’aquesta manera, es relacionen els records banals (?) amb aquells que veritablement deixen una empremta, amb l’emoció i el misteri de quan s’espera un eclipsi: la realitat oculta la realitat amagada, i aquesta segona, inevitablement, rebrota... primerament, ferint, però després, curant. S’ha trobat aquell paquet de memòries perdudes i, en connexió amb aquelles altres que han actuat com a pantalla, han aconseguit vertebrar l’argument dels capítols d’un relat que eren inconnexos.
“Eclipse” tanca aquesta sèrie de tres, en la qual s’ha bussejat fins al fons de la pròpia memòria per netejar-ne el fons i transformar allò turbulent en cristal·lí. /Trilogy/ (“Playback, Vol. I” / sobre el desemparament; “Labyrinth, Vol. II” / sobre la malenconia i la pèrdua) conclou com una experiència catàrtica que flueix des de la foscor fins a la llum i s’obre a un futur inconcret però calmat després de la tempesta.


Comentarios