ESTER FERRANDO - 080 Barcelona Fashion Week - 28/06/2018


Ester Ferrando va néixer a Vilanova i la Geltrú, Barcelona. Des de molt jove va començar a desenvolupar la seva passió pel punt teixit a mà i el ganxet. Després de completar els seus estudis de moda a l’Escola d’Arts i Tècniques de Barcelona (ESDI) i especialitzar-se en gènere de punt, es va graduar with Honours in Fashion a la prestigiosa Winchester School of Arts (Regne Unit).
Apassionada, curiosa i creativa, l’Ester va començar treballant com a dissenyadora en pràctiques en diversos projectes a Pineapple Studios London i a Studio Orta Paris. De tornada a Barcelona, va muntar el seu propi estudi/taller, des d’on va treballar per diferents i prestigioses firmes, com Josep Font, Pedro Morago o Georgina Vendrell, entre d’altres, creant prototipus i petites produccions de peces úniques i de gran qualitat. En els anys següents, es va concentrar en el món acadèmic, com a professora de disseny tècnic i de gènere de punt en diferents escoles de moda de Barcelona, activitat que encara realitza en l’actualitat.
El 2012 l’Ester crea la seva pròpia firma, ESTER FERRANDO – KNITWEAR, des del seu propi taller de Vilanova, enfocant-se en el gènere de punt, i col·labora, al mateix temps, amb altres firmes, com Cortana.
L’exquisida qualitat dels materials, el disseny innovador i els acabats artesanals de les peces han estat, des del principi, alguns dels punts clau de les seves creacions. Ha presentat les seves dues col·leccions a la 080 Barcelona Fashion, des d’on ha començat a vendre les seves peces a diferents boutiques d’Alemanya.

COL·LECCIÓ – SUNSET IN PARADISE

Tinc un somni. Som al capvespre i camino pels carrers de Cartagena d’Índies. Les seves cases colonials i la seva brisa em fan viatjar al passat, a una època que jo no vaig viure, però que es respira a cada racó. Els colors del meu entorn es confonen amb la vegetació, i sento que sóc al Paradís. Mentre camino, imagino homes i dones al meu voltant vestits amb colors verds, grocs i algun rosat per destacar. Estil bohemi amb un toc romàntic. Peces de punt, amb textures i jacquards, inspirades en la vegetació que les envolta, imitant les fulles de les palmeres i les plantes tropicals. Sento que formo part d’aquesta escena, d’aquest món de sensacions, com si fos la protagonista d’una pel·lícula antiga.
No vull despertar-me d’aquest somni... però és només una altra parada del meu viatge.




Comentarios